Inov8 Arctictalon 275 - žiemos trail'o gėris su šipais

        Apie batus ar kitus bėgimo produktus kol kas nerašiau, bet šį kartą bus kitaip. Apie Inov8 Arctictalon 275 parašyti noriu. Tiesiog taip paprastai - rašau savo įspūdžius, nes noriu juos parašyti ir niekas manęs neprašė to daryti, Taip, patikslinu - šita apžvalga nėra užsakyta :).
        Kitas svarbus momentas - čia yra mano asmeniniai įspūdžiai apie šiuos bėgimo batus. Kitam žmogui, su kitokia koja, su kitokia bėgimo patirtimi, bėgimo įpročiais, technika gali būti visai kitoks įspūdis, nes poreikiai avalynei bus kitokie.
        Ši žiema yra antroji žiema kada aš bėgioju, o ne laukiu kada nutirps sniegas. Jau kuris laikas žvalgiausi bėgimo batelių su šipais, nes tie, kuriuos įsigijau praeitą žiemą susidėvėjo ir šiaip nebeatitinka mano poreikių.
         Bėgimo batų pasirinkimo klausimu jau žinau ko noriu ir ne bet kas ir ne bet kaip man tinka. Nesu ir nebūsiu tokio lygio atletė, kad man būtų vienodai su kuo bėgti (taip sakoma apie profus, kad jie gerai bėga su bet kokia avalyne, nors, tiesą sakant, nemačiau nei vieno profo bėgančio su bet kokia avalyne) :).



       Turėjau kriterijus kokie turi būti mano naujieji žiemos trail batai. Pirmiausia - jie turi būti su šipais, paskui - lengvi (t.y. iki 300 g.), žemo drop'o (ne daugiau 5 mm), grubiu protektoriumi, lankstūs, neapkrauti support'u ir "kempinėmis", minkštų šonų. Jau žinau kas man tinka, o kas ne ir tai ne iš teorijos, o iš patirties atėjo. Su tokiais kriterijais nebuvo lengvą kažką rasti išvis ir kalba tikrai nėjo apie platų pasirinkimą.
       Rezultate - Inov8 Arctictalon 275 šiuo momentu, po kol kas trumpos dviejų dienų pažinties man atrodo visiškas žiemos trail gėris ir stebuklas.
Arctictalon 275 techniniai parametrai - svoris 275, drop'as 4 mm, šipai, agresyvus protektorius, lankstūs, nevaržantys kojos, bet gerai apgulantys. Labai apsidžiaugiau jais vos tik užsidėjusi - priglunda tvirtai prie pėdos, bet nėra kieti. Tas man labai svarbu, nes turiu skirtingo pločio pėdas (vienoje kauliukas išsišokęs labiau nei kitoje) ir jei batų šonai būna kieti man skauda vieną pėdą. Arctictalon puikiai prisitaiko prie pėdos, o ne pėda turi taikytis prie jų.  Prieš įsigijant Arctictalon 275 matavausi kitą Inov8 modelį - Oroc 280, bet jie man netiko, nes šonai buvo per kieti. Ir Arctictalon, ir Oroc yra "precision fit" tipo (t.y. jie yra siauri), bet Oroc vienai mano kojai buvo per siauri, o Arctictalon prisitaikė.
       Kur gi geriausia vieta išbandyti naujus trail batus? Tikrai ten, kur daug kartų bėgiota su skirtinga avalyne, kur trasos žinomos, kur visos įkalnės ir nuokalnės išbandytos skirtingomis oro, slidumo, dangos sąlygomis. Man tokia vieta yra Sapieginė. Žinau ten viską net iki koktumo. Žinau su kuriais trail batais vienoje ar kitoje nuokalnėje ar įkalnėje jaučiuosi geriau.  Man buvo smalsu kaip batai "atlaikys" statesnes ir techniškesnes Sapieginės nuokalnes ypač tas, kuriose dar yra likę sniego ir ledo. Įkalnėse visi mano turėti trail batai yra daugiau mažiau panašūs (tik asfaltinių nebandžiau Sapieginėje), o nuokalnėse būna skirtingai. Ir dabar atvirai - dar niekad nesijaučiau taip stabiliai bet kokiose Sapieginės nuokalnėse kaip su Arctictalon275. Nei karto neslystelėjau nei nuokalnėse, nei įkalnėse nei ant šaknų, nei ant sniego, nei ant ledo. Patiko. Dar labiau patiko kaip su jais lengva keisti kryptį ir šokinėti statesnėse, šaknuotose nuokalnėse. Jokių praslydimų stačioje apledėjusioje įkalnėje. Gėris. Sapieginėje man jie labai patiko. Visgi Sapieginėje bėgau lėtai, neskaitant kelių nuokalnių. Buvo noras juos išbandyti greitesnėje trasoje. Tam pasirinkau parkų krosų taurės etapą - 7 km greita netechniška trasa. Vietomis sausa, vietomis apledėjusi. Puikus stabilumas ant ledo, jokių praslydimų. Smagu su jais bėgti greitai, lengvi, greiti, nevaržo pėdos.
       Tai pirmi mano Inov8 batai ir man labai patiko. Kol kas tai pirmas įspūdis iš dviejų trumpų, bet skirtingų trasų. Dar nebėgau ilgiau nei valandą su jais. Artėjantį savaitgalį juos išbandysiu 53 km trasoj Lenkijos kalnuose su sniegu ir ledu (bent jau taip organizatoriai žada). Į ilgas trasas labai nedrąsiai imu naujus batus, bet šį kartą net klausimų nekyla su kuo bėgsiu tuos 53. Pačiai net įdomu kaip bus.

Komentarai

  1. Sėkmės varžybose... lauksim įspūdžių.

    AtsakytiPanaikinti
  2. https://newcrackkey.com/camtasia-studio-2021-0-4-crack/
    Camtasia Studio 2021.0.4 Crack type of program is a best software that we used for different edit the video for different style and making a presentation by different style and record the sound.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Microsoft has released a new microsoft office 2019 product key after a succession of different versions. The most recent version is safe to use. It is safe to download and use, as it has no fatal faults like the beta version.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Appreciate the commitment you make
    to your site and the information you submit.
    It's nice to come across another blog from time to time.
    unwanted reprinted information. Read great!
    I've bookmarked your site and included RSS feeds in my google account.
    hitmanpro crack
    adobe photoshop cc crack
    imyfone lockwiper crack
    magic partition recovery crack

    AtsakytiPanaikinti
  5. They say that the Devil works hard. Everyone’s wrong. You work harder. We’re so proud of you.
    backup4all pro crack
    officesuite pro apk crack
    affinity photo crack

    AtsakytiPanaikinti
  6. Our team members can always depend on your quality work and effort. Excellent work!
    navicat premium crack
    reaper crack
    bulk image downloader crack

    AtsakytiPanaikinti
  7. I guess I am the only one who came here to share my very own experience. Guess what
    I am using my laptop for almost the past 2 years, but I had no idea of solving some basic issues.
    I do not know how to Crackadvise Free Download But thankfully, I recently visited a website named Crackadvise.Crack

    Corel VideoStudio Crack

    SoftPerfect Network Scanner Crack

    Aeesoft Buisrnova Crack

    Nero Burning ROM Crack

    VMware Fusion Pro Crack

    Arclab Watermark Studio Crack

    AtsakytiPanaikinti
  8. I am very impressed with your post because this post is very beneficial for me and provides new knowledge to me.
    Capture One
    Windows 11 Manager
    Driver Magician Lite

    AtsakytiPanaikinti
  9. II am very impressed with your post because this post is very beneficial for me and provides new knowledge to me.
    Tableau Desktop

    Disk Drill Pro

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą